Skolfakta

Antal: 44

• Romme 13 mars

Nu börjar det bli dags att boka in sig till Föräldraföreningens årliga skidresa till Romme.

• Modersmål

Du som har ett annat modersmål än svenska kan få modersmålsundervisning i grundskolan och grundsärskolan från och med förskoleklass.

• Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

​På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet. Läroplanens mål samt utbildningsnämndens mål sätter riktning för skolans arbete.

• Särskolan

Freja

Vi kallar vår särskolegrupp Freja.

Gruppen består av elever upp till 6:e klass. Freja är personaltät med två specialpedagoger.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Utbud

Efter smak och behov.

• Uppis

Uppis åk 6-9

Uppehållsrummet ’Uppis’ är en lokal som brukas av Matteusskolans elever i årkurs 6 – 9.

• Expedition

Skoladministratör: Marie Glimarv     08 508 44 140
    Vaktmästare: Per Ekström               076 12 44 149
    Kvällsvaktmästare: Lars Croneby    076 82 53 879
    IT-Samordnare: Peter Lilius             076 12 44 148

• Skolplattformen

Skolplattformen är Stockholm stads gemensamma digitala plattform för förskolor och skolor.

Nobellunch

Varje år serveras det en finare Nobellunch i skolrestaurangen i samarbete med föräldraföreningen.

• köksbild

Lunch

Skollunchen på Matteusskolan serveras i vår skolrestaurang på skolans nedre våningsplan.

• Digitalisering i skolan

Elever och IT

På Matteusskolan är IT ett naturligt inslag i undervisningen. Vår uppfattning är att IT är en naturlig och integrerad del i framtidens skola.

• Matteusskolans föräldraförening

Föräldraföreningen - MFF

Matteus föräldraförening är öppen för alla föräldrar som vill engagera sig i skolan och dess verksamhet. Vi vill vara en ansvarstagande och positiv samtalspartner för skolans ledning, personal och föräldrar.

• Elever på skolgården

Fritids åk F-3

Matteusskolan har fritidsverksamhet för alla elever som går i årskurs F-3 på skolan.

Elevråd

Matteusskolans elevråd arbetar med skolfrågor som berör eleverna på skolan.

• Historisk bild av Matteusskolan

Historia

På den tiden var det den statliga kyrkans församlingar som ålades att bekosta skolbyggandet. Matteusskolan placerades i stadens utkant i en omgivning bestående av sanitärt undermåliga bostäder.

• Skolans organisation

Organisation

På Matteusskolan har vi horisontella arbetslag vilket innebär att varje årskurs eller stadie utgör ett eget arbetslag. Arbetslaget leds av en arbetslagsledare.

• Balder

Balder heter arbetslaget som arbetar med åk 4-5.

• Studievägledning

Skolans Studie- och yrkesvägledare (SYV) är Marianne Runesjö. Hon står till förfogande för att vägleda alla årskurs 9-elever genom gymnasievalet. Hennes arbetsrum, C116, finns i expeditionskorridoren.

• Mjölkservering

Frukost

Varje dag finns det möjlighet för alla elever att äta frukost i vår skolrestaurang.

• Skolrestaurangens personal

Matsal

Vi skapar alla grytor, soppor, gratänger, potatismos, såser och dressingar från grunden. Så långt det är möjligt använder vi ekologiska livsmedel och kravmärkta mjölkprodukter samt MSC-märkt fisk och ris.

• Matteusskolans värdegrund

Värdegrund

Alla elever och alla medarbetare ska uppleva en trygg, glad och säker arbetsmiljö fri från kränkning och diskriminering. Samtalsklimatet ska vara öppet, tillåtande och respektfyllt.

Fritidsverksamhet

Matteusskolans har fritidsverksamhet för elever i årskurs F-3 samt en fritidsklubb för åk 4-6 och uppehållsverksamhet för åk 6-9.

• Pedagogik

Såväl utbildning som vänner är viktigt för att livet ska kännas meningsfullt. Därför arbetar vi aktivt för att skapa en trygg skolmiljö, med konflikthanteringsmetoder, kamratstödjare och Barnens Rätt.

• Skolans entré

Skolfakta

Matteusskolan invigdes av kung Oscar II 1902.

Kontaktuppgifter till Matteusskolan

Postadress:

Matteusskolan
    Vanadisvägen 16

• Kunskap är makt

Elev / vårdnadshavare

Vårt mål är att alla våra elever ska trivas och utvecklas på skolan, därför har vi ett elevhälsoteam som arbetar förebyggande. Och av samma anledning är digitala redskap en naturlig del av pedagogiken.

• Gatuvy på Matteusskolan

Om skolan

Matteusskolan är en anrik innerstadsskola från 1902, vilket fasaden vittnar om. På insidan är vi en modern skola där det senaste inom forskning bryts ner för att skapa den bästa utbildningen för eleverna.

• Start

Skolan ligger i hörnet Vanadisvägen/Norrtullsgatan med närhet både till T-bana/pendeltåg Odenplan och till Hagaparkens grönska.