Skolfakta

Antal: 43

• Romme 13 mars

Nu börjar det bli dags att boka in sig till Föräldraföreningens årliga skidresa till Romme.

Välkommen till Romme Alpin på skidresa!

• Modersmål - Info

Elever som uppfyller nedanstående villkor har rätt till modersmålsundervisning på ett oändligt antal språk.

Du som har ett annat modersmål än svenska kan få modersmålsundervisning i grundskolan och grundsärskolan från och med förskoleklass.

• Regler

Skolans regler läsåret 19/20

• Särskolan

Freja

Vi kallar vår särskolegrupp Freja.

Gruppen består av elever upp till 6:e klass. Freja är personaltät med två specialpedagoger.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Utbud

Efter smak och behov.

• Expedition

Skoladministratör: Marie Glimarv     08 508 44 140
    Vaktmästare: Per Ekström               076 12 44 149
    Kvällsvaktmästare: Lars Croneby    076 82 53 879
    IT-Samordnare: Peter Lilius             076 12 44 148

• Nobellunch

Det har blivit tradition att skolans föräldraförening arrangerar Nobellunch för eleverna 10 december varje år. Eleverna möts av dukade bord, serverande föräldrar och levande klassisk musik i bakgrunden.

• Elever och IT

Hos oss är IT ett naturligt inslag i undervisningen. Vår uppfattning är att IT är en naturlig och integrerad del i framtidens skola. I dag har vi projektorer/interaktiva tavlor, nätverk mm i  stort sett alla klassrum.

• Veckobrev

Information till vårdnadshavare som tidigare publicerades via veckobrev eller bloggar visas nu enligt Utbildningsförvaltningens direktiv i Skolwebben.:

• Fritidsklubb åk 4-6

Klubben är vår fritidsverksamhet för elever i år 4-6. Klubben är en så kallad öppen verksamhet och har öppet från sista lektionen till 17.00 varje vardag. Avvikelser kan förekomma och då samarbetar vi med de yngre elevernas fritidsverksamhet.

• Matsedel från förr

Skolköken drevs i kommunal regi. Alla Stockholms skolor serverade efter gemensam matsedel.  Vi är osäkra på om denna veckomeny upprepades vecka efter vecka under hela terminen, men vi tror att det förhöll sig så.

• Historia

Vid förra sekelskiftet strävade man efter att höja bildningsnivån för det breda folklagret, för att den yngre generationen skulle ges möjlighet att ta sig upp ur fattigdomen.

• Organisation

På Matteusskolan har vi horisontella arbetslag vilket innebär att varje årskurs utgör ett eget arbetslag.
    Arbetslaget leds av en arbetslagsledare.

Våra arbetslag:

• Balder

Balder heter arbetslaget som arbetar med åk 4-5.

• Studievägledning

Skolans Studie- och yrkesvägledare (SYV) är Marianne Runesjö. Hon står till förfogande för att vägleda alla årskurs 9-elever genom gymnasievalet. Hennes arbetsrum, C116, finns i expeditionskorridoren.

• Frukost

I Matteusskolan matsal har alla elever möjlighet att börja skoldagen med en enkel frukost med mjölk och smörgåsar. Frukosten serveras 07:45-08:15 mån-fre.

• Sallad

Vid lunch serveras flera sorters sallad plus frukt. Vi har också två dressingar, tre sorters nyckelhålsmärkta knäckebröd, Bregott, Becel och kravmärkt lättmjölk. Vi serverar också varierande mellanmål till elever i årskurs 0-5.

• Matsal

I Matteusskolan lagas maten på plats av egen personal. Vi skapar alla grytor, soppor, gratänger, potatismos, såser och dressingar från grunden.

• Värdegrund

Alla elever och alla medarbetare ska uppleva en trygg, glad och säker arbetsmiljö fri från kränkning och diskriminering. Samtalsklimatet ska vara öppet, tillåtande och respektfyllt. För att nå dit arbetar vi med:

• Pedagogik

Såväl utbildning som vänner är viktigt för att livet ska kännas meningsfullt. Därför arbetar vi aktivt för att skapa en trygg skolmiljö, med konflikthanteringsmetoder, kamratstödjare och Barnens Rätt.

• Skolfakta

Matteusskolan invigdes av kung Oscar II 1902. I dag har byggnaden kvar sin fantastiska fasad med deviser som påminner om hur skola och livet var i början av förra seklet.

• Bibliotek

Välkommen till biblioteket, där information och fantasi möts!

Kontaktuppgifter till Matteusskolan

Postadress:

Matteusskolan
    Vanadisvägen 16

• Elev / vårdnadshavare

Vårt mål är att alla våra elever ska trivas och utvecklas på skolan, därför har vi ett elevhälsoteam som arbetar förebyggande. Och av samma anledning är digitala redskap en naturlig del av pedagogiken.

• Om skolan

Välkommen till oss på Matteusskolan, en kommunal grundskola på Norrmalm, med närhet till kommunikationer och Hagaparkens grönska.

• Start

Matteusskolan är en kommunal grundskola belägen på Norrmalm. Vi har cirka 700 elever från förskoleklass till årskurs nio, inklusive en särskolegrupp och en förberedelseklass för nyanlända elever.