Skolplattformen

Skolplattformen är Stockholm stads gemensamma digitala plattform för förskolor och skolor.

Vad innehåller skolplattformen?
Skolplattformen innehåller information om ditt barns skolgång. Mängden information kommer att fyllas på successivt.

På skolplattformens startsida har ditt barns skola möjlighet att publicera nyheter om saker som händer på skolan, till exempel  utflykter. Via startsidan kan du även anmäla ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.

Hur loggar jag in?
Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare.
För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare att logga in med hjälp av e-legitimation (t ex BankID).

Var hittar jag mer information?
Du hittar mer information om SKolplattformen på Stockholm stads hemsida.