Ny rektor

Matteusskolan
11346 Stockholm
karolina.arvekvist@stockholm.se

I fredags blev det officiellt att jag tar över rollen som rektor på Matteusskolan i och med att Jan Aili slutat. Jag känner mig mycket glad över denna möjlighet och ser fram mot att få fortsätta leda utvecklingen av Matteusskolan tillsammans med mina fantastiska kollegor, elever och er som vårdnadshavare.
Jag har fått en mycket bra start här på Matteusskolan och haft förmånen att lära känna verksamheten ordentligt under de tre år som jag varit biträdande rektor och tillförordnad rektor på skolan. Det känns också mycket roligt och tryggt att känna det stöd som jag fått från kollegor, elever och vårdnadshavare i samband med rekryteringsprocessen. Rollen som rektor är heller inte ny för mig då jag tidigare arbetat som rektor i åtta år innan jag började på Matteusskolan.
Idag ser vi en positiv utveckling på skolan gällande elevernas meritpoäng, resultaten i brukarenkäter och medarbetarenkäten vilket visar att vi är på rätt väg. Min ambition är att jag, tillsammans med mina kollegor, ska fortsätta driva denna positiva utveckling och bygga vidare på allt bra som redan finns på skolan. Vi ska fortsätta vårt arbete med att skapa en trygg skola där elever och kollegor trivs samt vara en skola där vi har fokus på elevernas kunskapsutveckling.
Vi kommer också att jobba vidare med skolans vision ”vingar som bär för framtiden” vilket innebär att vi ska vara en skola som ligger i framkant med ett tänk och arbete kring kunskaper och förmågor som vi bedömer är viktiga för elevernas framtid.
Om ni har frågor eller funderingar gällande skolans utveckling så tveka inte att höra av er till mig.

Med vänliga hälsningar!

Karolina Arvekvist