Matsedel från förr

Skolköken drevs i kommunal regi. Alla Stockholms skolor serverade efter gemensam matsedel.  Vi är osäkra på om denna veckomeny upprepades vecka efter vecka under hela terminen, men vi tror att det förhöll sig så. Det förefaller också som om man vissa dagar serverade efterrätt.
Observera att man ända in på 60-talet gick i skolan även lördagar.

Matsedel för skolmåltiden 1917

Måndag Paltbröd med fläsksås
Tisdag   Hotch-potchsoppa
Onsdag  Stekt salt sill och potatismos. Polentagrynvälling.
Torsdag Vitkål med potatis och fläskkorv.
Fredag   Finsk stuvning. Korngrynsvälling.
Lördag   Korvkaka med lingonsås. Chokladsoppa.


Matsedel för skolmåltiden 1926

Måndag  Bruna bönor, bräckkorv. Fruktsoppa.
Tisdag    Potatis, fläsksås. Mannagrynsvälling.
Onsdag  Pölsa. Äppelkräm, mjölk.
Torsdag Vitkål med potatis och fläskkorv.
Fredag   Färsk fisk eller kabeljo med sås och potatis. Risgrynsgröt.
Lördag   Kabeljopudding, sås eller korvkaka. Chokladsoppa. 


Matsedel för skolmåltiden 1937

Måndag Inlagd sill med potatis. Äppelris, mjölk.
Tisdag   Grönsoppa. Risgrynskaka med fruktsås.
Onsdag  Köttfärs, sås, potatis. Havresoppa.
Torsdag Kalops, potatis. Lingonsoppa.
Fredag   Rotmos, fläskkorv. Sagosoppa.
Lördag   Korvkaka med lingonsås. Chokladsoppa.


Matsedel för skolmåltiden 1942

Måndag Paltbröd med fläsksås. Sagosoppa med russin.
Tisdag   Fläskkorv, rotmos. Mjölk.
Onsdag  Fiskfärs, sås, potatis. Plommonkräm, mjölk.
Torsdag Gul ärtsoppa. Pannkaka med äppelsås.
Fredag   Stekt fisk, potatismos. Äppelgröt med korngryn, mjölk.
Lördag   Blandade grönsaker med fläsk. Nyponsoppa.


Matsedel för skolmåltiden 1952

Måndag Mannagrynskräm med färsk fruktsås, messmör.
Tisdag   Helstekt falukorv i ugn, potatis, blandad grönsakssallad.
Onsdag  Vitkålssoppa med frikadeller, messmör.
Torsdag Inlagd sill, potatis, ägghalva.
Fredag   Kött- & grönsaksgryta, potatis eller köttsoppa med grönsaker.
Lördag   Äppelris på färska äpplen, mjölk, ost.

Dela:
Kategorier: