I Matteusskolan lagas maten på plats av egen personal. Vi skapar alla grytor, soppor, gratänger, potatismos, såser och dressingar från grunden. Så långt det är möjligt använder vi ekologiska livsmedel och kravmärkta mjölkprodukter samt MSC-märkt fisk och ris.

På menyn finns alltid ett vegetariskt alternativ och ett välförsett salladsbord. Maten som serveras följer Livsmedelsverkets rekommendationer för att säkerställa att skolans elever erbjuds en fullgod och näringsriktig lunch.

I ett storkök är god hygien av yttersta vikt. Därför är vi stolta över att Miljö och Hälsa vid sina senaste oannonserade kontroller inte funnit någonting att anmärka på. Detta är mycket sällsynt och ett bevis på att kökspersonalens noggrannhet och goda egenkontroll.

Lunch

Lunch serveras som en öppen buffé, minst två rätter varav en vegatarisk. Till det serveras en salladsbuffé.

Frukost

I Matteusskolan matsal har alla elever möjlighet att börja skoldagen med en enkel frukost med mjölk och smörgåsar. Frukosten serveras 07:45-08:15 mån-fre.

Sallad

Vid lunch serveras flera sorters sallad plus frukt. Vi har också två dressingar, tre sorters nyckelhålsmärkta knäckebröd, Bregott, Becel och kravmärkt lättmjölk. Vi serverar också varierande mellanmål till elever i årskurs 0-5.

Nobellunch

Det har blivit tradition att skolans föräldraförening arrangerar Nobellunch för eleverna 10 december varje år. Eleverna möts av dukade bord, serverande föräldrar och levande klassisk musik i bakgrunden.