En anrik skola

När Matteusskolan invigdes i början av förra seklet stod tegelbyggnaden som en symbol för ett gigantiskt kunskapslyft. Nu skulle alla barn få lära sig att läsa, skriva och räkna. Men inte nog med det, de fick även delta i experiment inom fysik och kemi, lära sig att sy och slöjda i trä samt bygga upp sin fysik under idrottslektionerna. Med färgglada planscher blev de introducerade till en helt ny värld fylld av exotiska växter och djur.

Under åren har vi gått från havregrynsgröt till kebabgryta, från OH-projektorer till interaktiva skrivtavlor och från planscher till streamad media. Men även om metoderna förändras i takt med tidsandan och den tekniska utvecklingen är vår ambition den samma: att eleverna ska stå väl förberedda inför framtiden.

Vissa företeelser förblir ändå konstanta. Som kulturbärande institution har vi årligen vårt Luciatåg och "Den blomstertid nu kommer" sjungs varje vår. Vi uppmärksammar även Nobelfirandet. Därutöver har lokala traditioner utvecklats, återkommande händelser som bara gäller för Matteusskolan. En egen kultur som också förs vidare.